Dostrzegam wiele zalet jajeczek przepiórczych na wielkanocnym stole. To naturalne dekoracje zero waste, małe, zgrabne i powabne, a ich nakrapiane skorupki są gotowymi pisankami, bez nakładu pracy. Idealna opcja dla niemających czasu, leniwych, nieumiejących. Uwielbiane przez mojego psa Vito jako smaczki. Jedząc śniadanie, raz po raz sięgamy po jajeczko, obieramy i podajemy Vituniowi, żeby też miał radość z wielkanocnego ucztowania. Obrana skorupka jest od wewnątrz… delikatnie turkusowa - takie cudeńka natura wymyśla. Jak widzicie na zdjęciach, w kolorze turkusowym są też serwetki i wazonik, które robią świeże akcenty wizualne. Gniazdka uwiłam z gałązek brzozy, a wijąc je, czułam podziw dla ptaków, które robią to znacznie piękniej, misterniej i solidniej ode mnie używając tylko dzioba.
Alleluja,
Alleluja,
Alleluja.
Poprzednie stoły wielkanocne:
WIELKANOC 2023 - KLIKNIJ BY OBEJRZEĆ
WIELKANOC 2022 - KLIKNIJ BY OBEJRZEĆ
WIELKANOC 2021 - KLIKNIJ BY OBEJRZEĆ
WIELKANOC 2020 - KLIKNIJ BY OBEJRZEĆ
WIELKANOC 2019 - KLIKNIJ BY OBEJRZEĆ
WIELKANOC 2018 - KLIKNIJ BY OBEJRZEĆ
WIELKANOC 2017 - KLIKNIJ BY OBEJRZEĆ
WIELKANOC 2016 - KLIKNIJ BY OBEJRZEĆ
WIELKANOC 2015 - KLIKNIJ BY OBEJRZEĆ
WIELKANOC 2014 - KLIKNIJ BY OBEJRZEĆ
WIELKANOC 2013 - KLIKNIJ BY OBEJRZEĆ
Komentarze
Prześlij komentarz